Braco Forum - excellence in quality
NOUTATI
Noutati
Kaizen® Personal
Cursuri noi
Teza de doctorat
Carti si articole

"Colocviu despre calitate si imbunatatire"
sau "Cum o firma poate obtine o cultura europeana" prin Managementul Calitatii si KAIZEN?

Interviu realizat cu Julien BRATU - Director General SC BRACO FORUM SRL

Rep.: De ce considerati ca, pentru succesul unei companii, este importanta astazi calitatea produselor si serviciilor acesteia?

J.B.: Se stie ca, in orice joc in care sunt mai multi competitori, cel mai bun castiga, daca regulile se aplica corect. intr-o piata puternic concurentiala, cum este piata U.E. astazi, a fi castigator inseamna a sti cel mai bine sa oferi produse/ servicii la o calitate peste asteptarile clientilor, exact cand si unde acestora le trebuie, cu preturi mai mici decat concurenta.
De ex., o companie din Romania va reusi sa f+aca afaceri profitabile pe piata europeana, numai daca va oferi, prin produsele ei, un raport calitate-pret mai bun decat al concurentei. Iar daca nu se va ocupa de imbunatatirea calitatii, va disparea de pe piata, nu dupa multa vreme.
Ori, pentru a obtine acest raport calitate-pret superior, managementul companiei romanesti trebuie sa se ingrijeasca sa aiba un personal instruit tehnic si educat organizational si un sistem de management performant, orientat catre calitate. Aceasta ii va permite sa valorifice avantajul utilizarii unei forte de munca mai ieftine.

Rep.: Ce sisteme de management orientate catre calitate se aplica in Romania?

J.B.: Sistemul de management tip ISO pentru calitate, mediu si securitate, Managementul Calitatii Totale si Managementul KAIZEN, al imbunatatirii continue a performantelor companiei.
Ma pot bucura de faptul ca am contribuit personal la dezvoltarea acestora in mediul de afaceri romanesc - am fondat Comitetul ISO 9000 in 1990, iar prin BRACO FORUM, am sustinut aplicarea TQM, Modelul European, prin Fundatia Juran (2000) si sunt co-fondator al Institutului KAIZEN in Romania, din 2004.

Rep.: Conduceti firma de consultanta BRACO FORUM? Ce servicii oferiti companiilor din Romania?

J.B.: Suntem o echipa de profesionisti in managementul calitatii si al comunicarii.
Misiunea noastra este de "a aduce" romanilor cel mai bun management din lume, pentru a-i ajuta sa aiba o viata mai buna. Concret, oferim cursuri in managementul calitatii, leadership, imbunatatirea comunicarii interpersonale si cu clientul. De asemenea, programe de asistenta pentru obtinerea certificarii ISO 9000, aplicarea TQM si aducerea unei companii din Romania la nivelul de clasa europeana si chiar mondiala, prin managementul KAIZEN.
Lucram cu cele mai importante organisme de certificare ISO din lume, in colaborare cu experti de inalta calificare din U.E., India, Japonia, in variate domenii industriale, servicii bancare, publice, turism.

Rep.: Ce servicii "speciale" oferiti investitorilor straini?

J.B.: Cred ca un interes major al investitorilor straini, pe care-l putem satisface, este cel de a aduce, in timpul cel mai scurt si cu costurile cele mai rezonabile, personalul de management si executie roman la nivelul de capacitate necesar pentru respectarea cu succes a standardelor de calitate occidentale.
Toate drepturile rezervate copyright 2006 BRACO FORUM SRL
site realizat de UltraMedia